Biztonsági záras fa ajtók

A bejárati ajtók szerepe otthonunk biztonságának fenntartásában vitathatatlan. Egy modern, fából készült bejárati ajtó sokféle szempontnak kell, hogy megfeleljen. A biztonsági záras fa ajtók nyújtják ma a legnagyobb védelmet.

Nyílászáróként fő feladata az ott lakók zavartalan és szabad közlekedésének biztosítása. Napi szinten rengeteg alkalommal használjuk a bejárati ajtót. Néha pedig figyelmetlenségből vagy pedig a huzat miatt becsapódik, esetleg mi megyünk neki például valami nehéz tárgyat cipelve.
ajanlatBiztonsági záras fa ajtók minőségi anyagból

Az állandó igénybevétel miatt nagyon fontos hogy a bejárati ajtó jó minőségű anyagokból álljon, valamint szakszerűen legyen a helyére szerelve. Ha a fent említett szempontok közül valamelyiknek nem felel meg a bejárati ajtónk, akkor nagy valószínűséggel hamar nehézzé válik a mindennapos használata. Idővel pedig tönkremegy.

A fa bejárati ajtó által nyújtott biztonság és biztonságérzet mindennél fontosabb. Habár az is számít hogy nyílászáró szép legyen, de sokkal fontosabb hogy jó minőségű és biztonságos legyen. Bejárati ajtónk biztonságához legnagyobb mértékben a több ponton záródó biztonsági zár járul hozzá. Egy betörés alkalmával nagyon megnehezíti az otthonunkba való behatolást, ami miatt a betörő nagy valószínűséggel feladja a próbálkozást.

Biztonsági záras fa ajtók vastagsága

A jó minőségű, megfelelő vastagsággal rendelkező faanyag nem csak a biztonságért felelős, hanem hozzájárul a fa bejárati ajtó jó hang és hőszigetelő képességéhez. A fából készült nyílászárók többféle fa fajtából készülhetnek, ezek közül az egyik legkedveltebb a borovi fenyő. Ez a fajta fenyő külső és belső használatra egyaránt ideális, ezért a nyílászárók mellett bútorok és egyéb használati tárgyak gyártásához is megfelelő. Megmunkálása viszonylag egyszerű, emellett nagyon tartós és ellenálló az őt érő időjárási jelenségekkel, valamint az intenzív használattal szemben.

A régi fából gyártott ablakokra és ajtókra jellemző vetemedés a rétegragasztásnak köszönhetően már nem jelent problémát, ezért nagyon sokáig nem kell aggódnunk a bejárati ajtó eldeformálódásától. A borovi fenyőből készült nyílászárók hossztoldott illetve toldásmentes faanyagból is készülhetnek, ennek köszönhetően egy adott felárért cserébe toldásoktól mentes lécekből is megépíthető a kívánt bejárati ajtó.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva