Fa ajtók családi házakban

A nyílászárók a fejlődésük során rengeteg fejlesztésen és technikai újításon estek át, ennek köszönhetően egyre biztonságosabbak és szebbek lettek, valamint energiagazdálkodási szempontok alapján is előnyösebbé váltak. A fa ajtók kezdetben fából készültek, mára már egyre elterjedtebbek az egyéb, alternatív alapanyagok felhasználása gyártásuk során.

A fából készültek mellett nagyon sok műanyag és alumínium alapanyagú nyílászárót forgalmaznak és építenek be. Ennek ellenére a fa nyílászárók népszerűsége továbbra is töretlen. A fa ajtók és ablakok főként a természetességüknek és szépségüknek köszönhetően sose mennek majd ki a divatból.

ajanlat

Fa ajtók gyártása

A fa ajtók gyártása a legtöbb esetben borovi fenyő felhasználásából készül, ami ellenálló alapanyag az időjárás káros hatásaival szemben. Színe alapból sárgás, barnás árnyalatú, ám idővel elmélyülhet, ezáltal egyedi szépséget biztosítva a nyílászárónak.

A fából készült nyílászáró gyártásához rétegragasztott és hibakiejtett borovi fenyő léceket használnak. A felhasznált faanyag a vásárlói igény szerint hossztoldott és toldásmentes léc is lehet, ám utóbbi jelentősen drágább a kevés hibátlan faanyag miatt.

A fa ajtók felülete

A fa bejárati ajtó felületét károsító gombáktól és rovaroktól a gyártás során használt felületkezelés védi meg, jelentősen megnövelve a nyílászáró élettartamát. A nyílászáró a gyártás után sokféle színnel ellátható, így könnyen megtalálhatjuk köztük a nekünk tetszőt.

Ez a felületkezelés és festés hatása hosszú időn át elegendő védelmet nyújt a nyílászárónak. A fa bejárati ajtó élettartama még tovább megnövelhető azzal, hogy a felületén található védelmet 8-10 évenként megújítjuk.

A fa ajtók cseréje és beépítése

A fa bejárati ajtó cseréjének első lépése a falnyílás méreteinek pontos felvétele, ezt minden esetben képzett szakember végzi, ami által elkerülhetőek az olyan kellemetlenségek, mint például hogy az új nyílászáró nem fér be a régi helyére. A felvett méretek alapján megkezdődhet a kiválasztott nyílászáró egyedi méretben történő gyártása.

Az elkészült bejárati ajtó a mindkét fél számára ideális, előre megbeszélt időpontban kiszállításra kerül. A bejárati ajtó szakszerű kibontását követően az új nyílászáró néhány óra alatt a helyére kerül. Egy finombeállítást követően pedig készen áll a hosszú időn át tartó intenzív használatra.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva