Műemlék ajtók borovi fenyőből

A műemlékvédelem alatt álló épületek szerkezetét és külsejét csak a műemlékvédelmi hivatal jóváhagyásával lehet megváltozhatni. Ez természetesen az épületben használt ablakok és bejárati ajtókra is igaz. Műemlék ajtók borovi fenyőből cégünknél az ilyen épületekbe. Természetesen ezeket a nyílászárókat is cserélni kell bizonyos időnként, viszont itt nincs meg a szabadon választhatóság lehetősége.

Műemlék ajtók – Mire kell ügyelni

Ezeknek a nyílászáróknak mindenképpen egyezni kell a régi ajtók és ablakok jellegével, színével, valamint kialakításával. Ez mind-mind szükséges ahhoz, hogy az bejárati ajtó vagy ablak korhű maradjon.
ajanlatMűemlék ajtók üvegezése

Amennyiben a műemlékajtó rendelkezik üvegezéssel, akkor az új ajtó hőszigetelt üvegezéssel lesz ellátva, az osztásoknak viszont mindenképpen rajta kell lenniük, de ezek helyettesíthetőek álosztókkal. Az új bejárati ajtó a régivel külsőleg megegyező, ám technikailag a mai modern színvonalának megfelelő.

Műemlék ajtók hőszigetelése

Hő és hangszigetelő képessége megfelel bármelyik új gyártású ajtóéval, de a régi időket idéző formák és díszítések jellemzőek rájuk. Az új műemlék bejárati ajtó modern biztonsági zárral látható el, ezzel otthonunk biztonságérzete jelentősen megnő majd.

Mivel a legtöbb műemlék ajtó felületét festék borítja (nem látszik a fa erezete), így a legtöbb esetben eltérhetünk az eredeti faanyagtól. A borovi fenyő tökéletes alapanyag erre a feladatra, ezért nagyon gyakran esik erre a választás.

Megmunkálása könnyű, hossztoldott és toldásmentes anyag felhasználására is lehetőségünk van. A vetemedés megelőzését a rétegragasztással érhetjük el. Ilyenkor három léc kerül összepréselésre és ragasztásra, egymásnak ellentétes száliránnyal elhelyezve.

A nyílászáró szerkezete sokkal erősebbé válik a módszer használatától. A műemlék jellegű bejárati ajtók természetesen felhasználhatóak olyan épületeknél is, amelyek nem állnak védelem alatt. Tehát, ha szeretnénk egy klasszikus stílussal rendelkező, múltat idéző eleganciával rendelkező nyílászárót otthonunkba, akkor erre minden további nélkül lehetőségünk van.