Ajtócsere Budapesten

A nyílászárók otthonunk elengedhetetlen részét képezik már évszázadok óta. Az épület homlokzatába beépített nyílászárók közé tartoznak a bejárati ajtók, valamint az ablakok. Az ajtócsere Budapesten azért nehéz, mert sok a régi épület, több mint 100 éves nyílászárókkal.
fa bejárati ajtó árajanlatkérés

Ajtócsere Budapesten – Fa bejárati ajtók

A fából készült bejárati ajtók esetében hosszú múltra tekinthetünk vissza. Régen inkább csak védelmi szerepet láttak el, viszont idővel pedig már az épület egyik leglátványosabb elemévé vált. A nyílászárók elkészítésére ma már több alapanyag is rendelkezésünk áll, ám a fa ajtók és ablakok népszerűsége azóta is töretlen. Ezt a népszerűséget népszerűségüknek és egyediségüknek köszönhetik, melyet a többi alapanyagból készült nyílászáró nem vagy csak nehezen tud teljesíteni.

Ajtócsere Budapesten – Borovi fenyő bejárati ajtó

A modern nyílászárók többféle fa fajtából is elkészíthetőek, ezek közül a borovi fenyő az egyik leggyakoribb választás. A borovi fenyő általában sárgás vagy barnás árnyalattal rendelkezik, ez a szín pedig idővel elmélyülhet. A szép, egyedi mintázatú faanyag emellett viszonylag könnyen megmunkálható, valamint kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas. Ennek a tulajdonságának és a tartósságának köszönhetően számos területen hasznosítják a bútoripartól kezdve akár a hajógyártásig is.

A vetemedés megelőzése érdekében a modern fa bejárati ajtók rétegragasztott faanyagból készülnek, melyek a vetemedés megakadályozása mellett az ajtó szerkezeti szilárdságát is megnöveli

Ajtócsere Budapesten – A modern fa bejárati ajtó

Otthonunk bejárati ajtójának kiválasztásakor igyekezzünk jó minőségű nyílászárót választani. Habár léteznek olcsóbb bejárati ajtók is, előfordulhat az is, hogy az alacsony ár silány minőséggel társul, ennek köszönhetően a nyílászáró használata nehézkessé válhat, vagy pedig idővel tönkremehet.

Egy rossz minőségű bejárati ajtó nem csak elégtelen védelmet nyújt otthonunk részére, hanem gyakran a hőszigetelő képességük sem elegendő.

A bejárati ajtó hőszigetelése

A nyílászárók hőszigetelése nagyon otthonunk energia takarékossága szempontjából nagyon fontos. Egy modern fa bejárati ajtó hőszigeteléséhez az anyagának vastagsága és minősége mellett az ajtó falcaiban található dupla gumiszigetelés is fontos szerepet játszik. Az ajtó nyílóján körbefutó gumicsík záráskor összenyomódik és a levegő útját állja, ezen felül az ajtó halk működtetését is elősegíti. Amennyiben bejárati ajtónk üvegfelülettel is rendelkezik, abban az esetben mindenképpen hőszigetelő üvegezés szükséges.

Ha ezek a tényezők adottak, akkor bejárati ajtónk hőszigetelő képességének köszönhetően rengeteg energiát spórolhatunk meg egy-egy fűtési időszakban.

Fa portálajtók és lépcsőházi ajtók

Társasházak és panelházak esetében elsősorban a fa portálajtók látják el a biztonsági feladatot. Az épület lakói ezen keresztül juthatnak be és ki az épületből, használata pedig kulccsal, illetve a számkóddal történhet.

Az épületbe érkező látogatók, postások illetve egyéb személyek a kaputelefon használatával juthatnak be az épületbe, ebben az esetben valamelyik ott élő engedi be őket. A portálajtó a hívatlanul, rossz szándékkal érkező személyeket hatékonyan tudja távol tartani.
fa bejárati ajtó árajanlatkérés

Fa portálajtók – Portál ajtók biztonsági feladata

A portálajtó biztonsági feladata mellett szintén nagyon fontos tulajdonság a hő és hangszigetelő képesség. A hangszigetelésnek köszönhetően egy zsúfolt, városi környezetben keletkező zaj egy része nem jut be a lépcsőházba.

A portálajtó hőszigetelő képessége a fűtési időszakban kiemelt fontosságú, mivel az ajtó nagyon magas igénybevételnek van kitéve, naponta számtalan alkalommal használják, a lépcsőházba beáradó hideg levegő pedig a lakások hőmérsékletére is nagy hatással bír, főként, ha a lakások bejárati ajtaja nem elég jó hőszigetelő.

A nagy igénybevétel megköveteli a minőségi anyagok felhasználását valamint a szakszerű beépítést. Mivel egy lakóközösség nem 1-2 évre vásárol porta ajtót ezért mindenképpen célszerű jó minőségű nyílászárót választani.

Fa portálajtók – Portál ajtók alapanyaga

A portálajtók többféle alapanyagúak lehetnek, de a jelentős részük továbbra is fából készül. A fa nyílászárók sosem mennek ki a divatból, köszönhetően egyediségüknek, természetességüknek valamint változatos felületüknek.

A fa nyílászárókra régen jellemző vetemedést a rétegragasztásnak köszönhetően már a gyártás során megelőzik, ilyenkor a faanyag szükséges vastagságát három egymásra ellentétes száliránnyal összeragasztott léc által érik el. A vetemedés megszüntetése mellett a nyílászáró szerkezeti szilárdsága is jelentősen megnő a módszernek köszönhetően.

A borovi fenyőből készített portálajtók kiállják az idő próbáját, kiválóan alkalmasak kültéri használatra is, mivel ellenállóak az időjárással szemben. A borovi fenyő szép erezettel rendelkezik, festés és felületkezelés által pedig még tovább őrzik meg minőségüket.

Bontás nélküli fa ajtó beépítése, gyártása

A fa bejárati ajtó cseréje bontás nélkül is megvalósítható

A bejárati ajtó komoly igénybevételnek van kitéve nap mint nap, emiatt a többi használati tárgyhoz hasonlóan egy idő után megérik a cserére. Különösen igaz ez a régi, általában rosszabb minőségű nyílászárókra. Ennek cseréjével egy jó hang és hőszigetelő képességgel ellátott, valamint nagyon szép fából készült bejárati ajtóra tehetünk szert.
ajanlat

↑ ↑ Kattintson a gombra ↑ ↑

A bejárati ajtó cseréje szinte mindig a régi kibontásával kezdődik, mely művelet során az ajtónak helyet adó falnyílás környékén elkerülhetetlen a falfelületek sérülése. Egy frissen festett, tapétázott vagy csempézett helység esetében ez gyakran visszatarthat minket egy esetleges bejárati ajtó cserétől.

Bontás nélküli fa ajtó beépítése – Tokráépítéses ajtóbeépítés

A tokráépítéses módszer segítségével megoldható hogy a régi tokszerkezet falból való kibontása helyett annak belsejébe helyezzük el az új ajtó tokszerkezetét. Ez a módszer a legtöbb bejárati ajtó esetében alkalmazható, amennyiben a régi tok elég jó állapotban van hozzá. A már elkorhadt, nagyon rossz állapotban való tokszerkezet esetében a tokráépítés semmiképp sem javasolt. Mivel valószínűleg nem sokáig lenne képes elviselni a mindennapos igénybevételt.

Bontás nélküli fa ajtó beépítése – A bejárati ajtó beépítése

A bejárati ajtó cseréjét megelőzően egy helyszíni felmérés során pontos méreteket veszünk a nyílászáróról, valamint megvizsgáljuk, hogy a régi nyílászáró tokja alkalmas-e a tokráépítésre. A kívánt fa bejárati ajtó a felvett méretek alapján kerül legyártásra. Ezután pedig néhány héten belül a helyszínre érkezik, egy előre megbeszélt időpontban.

A régi bejárati ajtó nyílóit leszereljük, annak tokszerkezetét pedig előkészítjük az új tok fogadására. Első lépésként a nyílót a helyén tartó pántokat távolítjuk el, majd pedig az új bejárati ajtó tokszerkezetét előfúrjuk a leendő rögzítési pontokon. A művelet után az új tokot a régi tok belsejében ideiglenesen rögzítjük, ehhez általában fa ékeket használunk.

Egy alapos mérés által meggyőződünk arról, hogy függőlegesen és vízszintesen is jól van elhelyezve. Amennyiben mindent rendben találunk akkor csavarok segítségével véglegesen rögzíthetjük a tokszerkezetet, a csavarok helyét a bejárati ajtó színével megegyező kupakkal fedjük el. A két tok közti hézagot Pur habbal töltjük fel, melynek száradását követően fa lécekkel fedjük el a nyílást.

A fa bejárati ajtó szárnyát felhelyezzük az azt tartó pántokra. Utána a végső finombeállítást követően máris készen áll a bontás nélkül beépített bejárati ajtó.

Fa ajtók családi házakban

A nyílászárók a fejlődésük során rengeteg fejlesztésen és technikai újításon estek át, ennek köszönhetően egyre biztonságosabbak és szebbek lettek, valamint energiagazdálkodási szempontok alapján is előnyösebbé váltak. A fa ajtók kezdetben fából készültek, mára már egyre elterjedtebbek az egyéb, alternatív alapanyagok felhasználása gyártásuk során.

A fából készültek mellett nagyon sok műanyag és alumínium alapanyagú nyílászárót forgalmaznak és építenek be. Ennek ellenére a fa nyílászárók népszerűsége továbbra is töretlen. A fa ajtók és ablakok főként a természetességüknek és szépségüknek köszönhetően sose mennek majd ki a divatból.

ajanlat

Fa ajtók gyártása

A fa ajtók gyártása a legtöbb esetben borovi fenyő felhasználásából készül, ami ellenálló alapanyag az időjárás káros hatásaival szemben. Színe alapból sárgás, barnás árnyalatú, ám idővel elmélyülhet, ezáltal egyedi szépséget biztosítva a nyílászárónak.

A fából készült nyílászáró gyártásához rétegragasztott és hibakiejtett borovi fenyő léceket használnak. A felhasznált faanyag a vásárlói igény szerint hossztoldott és toldásmentes léc is lehet, ám utóbbi jelentősen drágább a kevés hibátlan faanyag miatt.

A fa ajtók felülete

A fa bejárati ajtó felületét károsító gombáktól és rovaroktól a gyártás során használt felületkezelés védi meg, jelentősen megnövelve a nyílászáró élettartamát. A nyílászáró a gyártás után sokféle színnel ellátható, így könnyen megtalálhatjuk köztük a nekünk tetszőt.

Ez a felületkezelés és festés hatása hosszú időn át elegendő védelmet nyújt a nyílászárónak. A fa bejárati ajtó élettartama még tovább megnövelhető azzal, hogy a felületén található védelmet 8-10 évenként megújítjuk.

A fa ajtók cseréje és beépítése

A fa bejárati ajtó cseréjének első lépése a falnyílás méreteinek pontos felvétele, ezt minden esetben képzett szakember végzi, ami által elkerülhetőek az olyan kellemetlenségek, mint például hogy az új nyílászáró nem fér be a régi helyére. A felvett méretek alapján megkezdődhet a kiválasztott nyílászáró egyedi méretben történő gyártása.

Az elkészült bejárati ajtó a mindkét fél számára ideális, előre megbeszélt időpontban kiszállításra kerül. A bejárati ajtó szakszerű kibontását követően az új nyílászáró néhány óra alatt a helyére kerül. Egy finombeállítást követően pedig készen áll a hosszú időn át tartó intenzív használatra.

Biztonsági záras fa ajtók

A bejárati ajtók szerepe otthonunk biztonságának fenntartásában vitathatatlan. Egy modern, fából készült bejárati ajtó sokféle szempontnak kell, hogy megfeleljen. A biztonsági záras fa ajtók nyújtják ma a legnagyobb védelmet.

Nyílászáróként fő feladata az ott lakók zavartalan és szabad közlekedésének biztosítása. Napi szinten rengeteg alkalommal használjuk a bejárati ajtót. Néha pedig figyelmetlenségből vagy pedig a huzat miatt becsapódik, esetleg mi megyünk neki például valami nehéz tárgyat cipelve.
ajanlatBiztonsági záras fa ajtók minőségi anyagból

Az állandó igénybevétel miatt nagyon fontos hogy a bejárati ajtó jó minőségű anyagokból álljon, valamint szakszerűen legyen a helyére szerelve. Ha a fent említett szempontok közül valamelyiknek nem felel meg a bejárati ajtónk, akkor nagy valószínűséggel hamar nehézzé válik a mindennapos használata. Idővel pedig tönkremegy.

A fa bejárati ajtó által nyújtott biztonság és biztonságérzet mindennél fontosabb. Habár az is számít hogy nyílászáró szép legyen, de sokkal fontosabb hogy jó minőségű és biztonságos legyen. Bejárati ajtónk biztonságához legnagyobb mértékben a több ponton záródó biztonsági zár járul hozzá. Egy betörés alkalmával nagyon megnehezíti az otthonunkba való behatolást, ami miatt a betörő nagy valószínűséggel feladja a próbálkozást.

Biztonsági záras fa ajtók vastagsága

A jó minőségű, megfelelő vastagsággal rendelkező faanyag nem csak a biztonságért felelős, hanem hozzájárul a fa bejárati ajtó jó hang és hőszigetelő képességéhez. A fából készült nyílászárók többféle fa fajtából készülhetnek, ezek közül az egyik legkedveltebb a borovi fenyő. Ez a fajta fenyő külső és belső használatra egyaránt ideális, ezért a nyílászárók mellett bútorok és egyéb használati tárgyak gyártásához is megfelelő. Megmunkálása viszonylag egyszerű, emellett nagyon tartós és ellenálló az őt érő időjárási jelenségekkel, valamint az intenzív használattal szemben.

A régi fából gyártott ablakokra és ajtókra jellemző vetemedés a rétegragasztásnak köszönhetően már nem jelent problémát, ezért nagyon sokáig nem kell aggódnunk a bejárati ajtó eldeformálódásától. A borovi fenyőből készült nyílászárók hossztoldott illetve toldásmentes faanyagból is készülhetnek, ennek köszönhetően egy adott felárért cserébe toldásoktól mentes lécekből is megépíthető a kívánt bejárati ajtó.

Üveges fa bejárati ajtó csere családi házban

családi ház ajtó csere

családi ház üveges ajtó csere

Rétegragasztott, hossztoldott borovifenyőből készült fa bejárati ajtó

Budapesten helyszíni felméréssel,
Budapesten szaktanácsadással,
Egyedi méretre gyártva(helyszíni felmérés után)
Alapkilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,
Házhoz szállítással, beszereléssel.

Az ajtó felületkezeléssel rendelkezik, de rendelhető festés nélkül is, ebben az esetben a megrendelőnek kel megoldania az ajtó festését.

Szakszerű beépítéssel, garanciával!
ajanlat

Budapest, 11.ker Fadrusz utca fa ajtó csere bontással

ajtószerelés xi.ker

kelenföldi ajtócsere

Rétegragasztott, hossztoldott borovifenyőből készült fa bejárati ajtó 11.kerület, Fadrusz utcában, 2 biztonsági záras

Budapesten helyszíni felméréssel,
Budapesten szaktanácsadással,
Egyedi méretre gyártva(helyszíni felmérés után)
Alapkilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,
Házhoz szállítással, beszereléssel.

Az ajtó felületkezeléssel rendelkezik, de rendelhető natúrban is, ebben az esetben a megrendelőnek gondoskodnia az ajtó festéséről.

Szakszerű beépítéssel, garanciával!
ajanlat