Egyedi fa bejárati ajtó készítés

A bejárati ajtó elengedhetetlen részét képezi az összes épülettípusnak, legyen szó egy üzletről, irodáról, vagy pedig az otthonunkról. Ezeken az ajtókon keresztül haladva távozunk vagy érkezünk, ezért folyamatos használatban vannak. A közlekedés mellett a bejárati ajtók otthonunk biztonságáért is felelnek, ennek biztosításához masszív felépítéssel, valamint fejlett zárszerkezetekkel vannak ellátva.

A bejárati ajtók cseréje számos okból történhet, ezek közül az elöregedés, valamint a korszerűsítés a leggyakoribb. A nyílászáró méreteit a kialakított falnyílás határozza meg. Ennek mérete alapján kerül kiválasztásra vagy legyártásra a nekünk szimpatikus ajtó. Bizonyos esetekben lehetőségünk van szabványméretű ajtó kiválasztására, de vannak esetek, amikor egyedi fa bejárati ajtó készítés szükséges.

Fa bejárati ajtó egyedi méretű gyártása

A mai szabvány méretben készített nyílászárók többnyire új építésű házak vagy lakások esetében kerülnek beépítésre. Természetesen előfordulhat, hogy a régebbi épületek falnyílásai lehetővé teszik a modern szabványméretű ablak beépítését, de az esetek többségében az egyedi méretben történő gyártás jelent megoldást.

A panellakások szintén szabványméretű falnyílásokkal vannak ellátva az ablakok és ajtók fogadására, de ezek még régi szabvány méret szerint vannak kialakítva. Az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően bármilyen épülettípus ellátható a megfelelő bejárati ajtóval vagy ablakkal, legyen szó panellakásról, társasházról, vagy akár családi házakról.

Az egyedi bejárati ajtó készítés során lehetőségünk van teljesen a saját igényeink alapján elkészíttetni a nyílászárót. Ennek köszönhetően a fa bejárati ajtó gyártásához használt fafajta mellett a nekünk tetsző szín vagy formai kialakítás is lehetséges. Az üvegezéssel ellátott bejárati ajtók számára pedig számos színű vagy fajtájú üvegtípus áll rendelkezésünkre. Az egyedi méretű gyártás segítségével egyszárnyas, kétszárnyas, felül vagy oldalvilágítóval ellátott ajtók gyártása is lehetséges.

Egyedi fa bejárati ajtó készítés – A fa bejárati ajtó gyártása és kialakítása

A bejárati ajtónk gyártásához többféle alapanyag áll rendelkezésünkre, de a műanyag és a fémből készült nyílászárók mellett a fa bejárati ajtók továbbra nagy jelentőséggel bírnak. A felhasznált faanyag mintája, rajzolata természetes és egyedi külsőt biztosít a bejárati ajtó számára, melyet a gyártáskor felhordott felületkezeléssel még tovább fokozhatunk.

Egyedi fa bejárati ajtó készítés

Egyedi fa bejárati ajtó készítés

A gyártáshoz rétegragasztott, hossztoldott faanyagot használnak. A rétegragasztás során a több fa lecet ragasztanak össze, egymásra ellentétes száliránnyal, ennek köszönhetően az ablak szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő. A bejárati ajtó gyártása toldás nélküli faanyagból is történhet, ám ez jelentős többletköltséget okoz a kevés, tökéletes felületű, valamint megfelelő méretű faanyag miatt.

A tömör kivitelű bejárati ajtók mellett nagyon gyakoriak az üvegfelülettel ellátott ajtók is. Az üvegezésnek köszönhetően a helységben jelentősen megnövelhetjük a természetes megvilágítás mértékét, valamint sokkal látványosabb bejárati ajtót kapunk. Az ablakoknál használt víztiszta üveg mellett többféle mintájú és színű savmaratott üvegből is választhatunk, így fokozva a bejárati ajtó által nyújtott vizuális élményt.

A nekünk tetsző üvegezés a megfelelő hőszigetelés biztosítása érdekében hőszigetelt üvegből készül. A hőszigetelt üvegezés 2 vagy 3 üveglapból áll, melyek közé védőgázt préselnek. Ez a hagyományos, egyrétegű üveggel szemben megakadályozza, hogy a helység az üvegfelületen keresztül hőenergiát veszítsen.

Az egyedi méretű ajtók gyártását és beépítését egy helyszíni felmérés előzi meg, ezzel garantálható, hogy a kiválasztott, majd pedig legyártott fa bejárati ajtó beszerelése problémáktól mentes legyen. Ezt egy helyszínre érkező szakember végzi, aki pontos méreteket vesz fel a régi ajtóról és a falnyílásról. Valamint rögzíti a bejárati ajtóval kapcsolatos igényeinket is. A felvett paraméterek által megkezdődhet az egyedi bejárati ajtó készítése, melynek befejezését követően a nyílászáró kiszállításra kerül, valamint megkezdődhet a beépítése is.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva