Fa bejárati ajtó beépítés országosan

A bejárati ajtók a külvilág és az otthonunk közti közlekedést biztosítja, valamint védelmet nyújt az épület számára. A bejárati ajtó az épület védelméhez a masszív felépítésével, hatékony hőszigetelésével, valamint a fejlett zárszerkezettel járul hozzá. A fától eltérő alapanyagok elterjedése ellenére a fa bejárati ajtók továbbra is nagyon népszerűek az emberek körében. A fa bejárati ajtó beépítés egy előre kialakított falnyílásba, valamint a régi, meglévő nyílászáró helyére történik.

Fa bejárati ajtó beépítés

Fa bejárati ajtó beépítés

Miért válasszunk fa bejárati ajtót otthonunk védelmére

A nyílászárók gyártására használt anyagok közül a fa az egyetlen természetes alapanyag. A fa ablak és bejárati ajtó gyártására többféle fafajta is alkalmas, a leggyakrabban használt és választott fajta a borovi fenyő. A borovi fenyő használatával egy nagy ellenálló képességű, masszív szerkezet hozható létre, mely hatékonyan látja el otthonunk védelmét.

A bejárati ajtó felületét látványos mintázat borítja, továbbá többféle színnel is ellátható. Az egyedi mintázat, valamint a számos színvariációnak köszönhetően nem létezik két egyforma fa bejárati ajtó.

A fa bejárati ajtó természetes és szép külsejének köszönhetően bármilyen épülettípus esetén bátran alkalmazható. Legyen szó társasházi lakásokról, panellakásokról, vagy akár családi házakról, a fa bejárati ajtó kiváló választás.

Fa bejárati ajtó gyártása és szerkezete

A fa bejárati ajtó gyártása hatalmas fejlődésen ment át az idők során. A rétegragasztás során több rétegnyi fa kerül összeragasztásra egymásra ellentétes szálirányban, melynek köszönhetően a fa nyílászárók szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő. Az erősebb szerkezet sokkal ellenállóbbak a vetemedéssel szemben, melyek az ajtó használatát megnehezítenék, valamint rontanák az ajtó hőszigetelését is. A rétegragasztott faanyagnak köszönhetően az ajtó számára nem jelent gondot a két vagy háromrétegű hőszigetelt üveg súlya sem.

A fa bejárati ajtó gyártása hibakiejtéssel előállított hossztoldott lecekből történik, de amennyiben igény van rá toldásmentes faanyagból is legyárthatóak, ám ez jelentősen megemeli a nyílászáró előállítási költségét. A gyártás során a fa bejárati ajtó felülete még a végső összeszerelés előtt kerül lefestésre, biztosítva hogy az ajtó felületének rejtett részei is megkapják a hosszú időn át tartó védelmet.

A bejárati ajtó tömör, illetve üvegezett kivitelben is legyártható, utóbbiak esetén két, illetve háromrétegű üvegezés kerül beépítésre. A hőszigetelt üvegezés beépítése megakadályozza, hogy az ajtó üvegfelületén keresztül az épület nagy mennyiségű hőenergiát veszítsen el.

Fa bejárati ajtó beépítés lépésenként

A fa bejárati ajtó beépítése előtt egy helyszíni felmérés szükséges, mely során rögzítik a gyártáshoz szükséges méreteket, nyílásirányt, valamint az ajtó színét és felszereltségét. A felvett paraméterek alapján kerül legyártásra a nyílászáró, melynek befejezését követően a nyílászáró kiszállításra kerül és megkezdődhet a fa bejárati ajtó beépítése.

A beépítést a régi szerkezet kibontása az első lépés a fa bejárati ajtó beépítése során. Az ajtószárnyak leszerelésre kerülnek, a tok pedig elvágásra kerül, majd óvatos feszegetéssel kibontódik a falnyílásból. A falnyílás környékén keletkezett por és törmelék eltakarítása után az új bejárati ajtó tokja elhelyezésre kerül a falnyílásban.

Miután meggyőződtünk arról, hogy a tok vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen lett elhelyezve, csavarokkal is rögzítésre kerülnek. A rögzített tokra felkerülnek az ajtó szárnyai, valamint a használathoz szükséges kilincs. Az ajtókeret mellett hézag PUR habbal kerül feltöltésre, száradást követően pedig fa takaró elemekkel lesz eltakarva. A beépítés utolsó lépéseként finombeállítás történik az ajtón, mely a könnyű, akadásoktól mentes használathoz szükséges.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva