Fa bejárati ajtó méretek

A fa bejárati ajtó méretek szabvány, illetve egyedi méretű gyártást egyaránt lehetővé tesznek. Ennek köszönhetően bármilyen méretű falnyílással is rendelkezik egy épület, a megfelelő méretű nyílászáró legyártása nem okoz problémát. A bejárati ajtó otthonunk legfontosabb nyílászárója, az épület védelme mellett számos további feladatot is ellát. Legfontosabb tulajdonságuk közé tartozik a biztonság, de a hőszigetelés és az előnyös megjelenés is nagy jelentőséggel bír. Régi ajtónk cseréjével nagymértékben javíthatunk otthonunk kényelmén, valamint biztonságán.

Szabvány méretű fa bejárati ajtó 

A szabvány méretnek megfelelő fa bejárati ajtók elsősorban az újabb épületekhez megfelelőek. A szabvány méretű falnyílásokkal ellátott épületek esetében a fa bejárati ajtó cseréje sokkal kevesebb időd veszi igénybe. Ehhez gyakran várakozási idő sem szükséges, sokszor raktárról is kapható az általunk igényelt, szabvány méretnek megfelelő nyílászáró.

Középső-Ferencváros fa bejárati ajtócsere

Középső-Ferencváros fa bejárati ajtócsere

A szabványnak megfelelő fa bejárati ajtó méretek segítségével a gyártás folyamata sokkal kevesebb időt vesz igénybe, így hamarabb megtörténhet az ajtó cseréje. A legyártott vagy raktárkészletről rendelt nyílászáró azonnal kiszállítható, valamint be is építhető.

A szabványméretű fa bejárati ajtók többféle méretben léteznek. Az egyszárnyas kivitelűeknél a leggyakoribbak a 110×210 milliméteres, valamint a 140×210 milliméteres példányok. Az ajtó vastagsága, beépítési mélységes szintén többféle méretben elérhető, így lehetőségünk van 68, 78, 88 milliméter vastagságú bejárati ajtó kiválasztására. Az egyre népszerűbbnek számító passzívházakhoz szánt bejárati ajtók 100 milliméteres vastagsággal rendelkeznek, sok esetben pedig hagyományos épületekben is elhelyezhetőek.

Fa bejárati ajtó típusok

A régi építésű, valamint a modern épületek előre kialakított falnyílásai egyszárnyas bejárati ajtók beépítését teszi lehetővé. Nagyobb méretű, szélesebb falnyílások esetében szimmetrikus vagy aszimmetrikus kialakítású kétszárnyas bejárati ajtók is beépíthetőek. A kétszárnyas bejárati ajtók nem csak látványosak, de a nagyobb méretű tárgyak pakolását is egyszerűbbé tehetik.

A szélesebb vagy magasabb falnyílások nem csak kétszárnyú ajtók beépítését teszik lehetővé. A nagyobb méretnek köszönhetően lehetőségünk van a bejárati ajtókat oldal vagy felülvilágítóval elhelyezni, melyek fix üvegezéssel, illetve nyitható ablakkal is felszerelhetőek. Ezeken az üvegfelületeken keresztül javíthatjuk az előtér természetes megvilágítását, a nyitható ablakok pedig a szellőztetést segítik elő.

Fa bejárati ajtó méretek egyedi gyártású nyílászárók esetén

Az egyedi gyártású, egyedi méretű fa bejárati ajtók gyártása a régebbi, valamint a mai szabvány mérettől eltérő falnyílások esetén nyújtat megoldást. Ezeknél az épületeknél a falnyílások egyedi mérete miatt a legtöbb esetben nem lehetséges a szabványméretű nyílászárók beépítése. Az egyedi méretben történő gyártás során bármelyik falnyílás számára legyártható a tökéletes méretű nyílászáró.

A gyártást megelőzően egy helyszíni felmérés szükséges, ilyenkor egy szakember érkezik a helyszínre, aki a falnyílás pontos méretei mellett rögzíti az ajtóval kapcsolatos többi igényünket is. A helyszínen tartózkodó munkatárs hasznos tanácsokkal láthat el minket, segít kiválasztani a megfelelő kialakítású nyílászárót, valamint válaszol a felmerülő kérdésekre is.

A rögzített méretek és paraméterek alapján kerül majd legyártásra a fa bejárati ajtó, mely a megrendelést követően általában néhány hetet vesz igénybe. A legyártott és kiszállított nyílászáró beépítése azonnal lehetséges, így a szállítás mindenképpen egy mindkét fél számára megfelelő időpontban történik majd.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva