XIV.ker, Kőszeg utcai fa bejárati ajtó csere

14.ker fa bejárati ajtó

14.ker fa bejárati ajtó

Rétegragasztott, hossztoldott borovifenyőből készült fa bejárati ajtó

Budapesten helyszíni felméréssel,
Budapesten szaktanácsadással,
Egyedi méretre gyártva(helyszíni felmérés után)
Alapkilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,
Házhoz szállítással, beszereléssel.

Az ajtó felületkezeléssel rendelkezik, de rendelhető natúrban is, ebben az esetben a megrendelőnek gondoskodnia az ajtó festéséről.

Szakszerű beépítéssel, garanciával!
ajanlat

Műemlék ajtók borovi fenyőből

A műemlékvédelem alatt álló épületek szerkezetét és külsejét csak a műemlékvédelmi hivatal jóváhagyásával lehet megváltozhatni. Ez természetesen az épületben használt ablakok és bejárati ajtókra is igaz. Műemlék ajtók borovi fenyőből cégünknél az ilyen épületekbe. Természetesen ezeket a nyílászárókat is cserélni kell bizonyos időnként, viszont itt nincs meg a szabadon választhatóság lehetősége.

Műemlék ajtók – Mire kell ügyelni

Ezeknek a nyílászáróknak mindenképpen egyezni kell a régi ajtók és ablakok jellegével, színével, valamint kialakításával. Ez mind-mind szükséges ahhoz, hogy az bejárati ajtó vagy ablak korhű maradjon.
ajanlatMűemlék ajtók üvegezése

Amennyiben a műemlékajtó rendelkezik üvegezéssel, akkor az új ajtó hőszigetelt üvegezéssel lesz ellátva, az osztásoknak viszont mindenképpen rajta kell lenniük, de ezek helyettesíthetőek álosztókkal. Az új bejárati ajtó a régivel külsőleg megegyező, ám technikailag a mai modern színvonalának megfelelő.

Műemlék ajtók hőszigetelése

Hő és hangszigetelő képessége megfelel bármelyik új gyártású ajtóéval, de a régi időket idéző formák és díszítések jellemzőek rájuk. Az új műemlék bejárati ajtó modern biztonsági zárral látható el, ezzel otthonunk biztonságérzete jelentősen megnő majd.

Mivel a legtöbb műemlék ajtó felületét festék borítja (nem látszik a fa erezete), így a legtöbb esetben eltérhetünk az eredeti faanyagtól. A borovi fenyő tökéletes alapanyag erre a feladatra, ezért nagyon gyakran esik erre a választás.

Megmunkálása könnyű, hossztoldott és toldásmentes anyag felhasználására is lehetőségünk van. A vetemedés megelőzését a rétegragasztással érhetjük el. Ilyenkor három léc kerül összepréselésre és ragasztásra, egymásnak ellentétes száliránnyal elhelyezve.

A nyílászáró szerkezete sokkal erősebbé válik a módszer használatától. A műemlék jellegű bejárati ajtók természetesen felhasználhatóak olyan épületeknél is, amelyek nem állnak védelem alatt. Tehát, ha szeretnénk egy klasszikus stílussal rendelkező, múltat idéző eleganciával rendelkező nyílászárót otthonunkba, akkor erre minden további nélkül lehetőségünk van.

Szabványméretű bejárati ajtó, egyedi méretre gyártott ajtó

A nyílászárók méreteik alapján két csoportra oszthatóak, legyen akár egyedi ajtó vagy egyedi ablak. Az egyik csoport a szabvány méretű ajtók. Ezek egy adott méretben vagy méretekben léteznek, ha a falnyílásunkhoz illik a mérete, akkor minden rendben van. Bár ez sajnos manapság nagyon ritka dolognak számít, főleg a családi házak esetében.

Panellakások nyílászáróinál más a helyzet, mivel ezeknél az épületeknél a Magyarországra jellemző három féle panellakás szabvány egyike érvényes. Ezeknél már jó eséllyel működhetnek a szabványméretű nyílászárók, főként a bejárati ajtók és az ablakok esetében.ajanlat

A szabványméretű ajtók hátrányai

A nagy áruházak kínálatában kapható szabvány méretű ajtók a legtöbb esetben akár még be is férhetnek a helyükre a csere alkalmával, viszont lehet még le is kell festenünk. Valamint magunknak kell a beszerelést intézni, mely további költséget jelenthet, nem beszélve arról, hogyha az ajtóval valami probléma lenne, akkor szakszerűtlen beépítésre hivatkozva lehet bukjuk a garanciát is. Családi házak esetében már kész szerencsejáték a szabvány méretű ajtók vásárlása szakember méretfelvétele nélkül.

belvárosi ajtócsere, egyedi ajtó

egyedi méretű bejárati ajtó

Egyedi ajtó

A szabványoktól eltérő mérettel rendelkező falnyílások egyedi méretű nyílászárókat igényelnek. Talán első hallásra furcsának tűnhet, viszont a legtöbb családi ház bejárati ajtaja egyedi mérettel rendelkezik, ezáltal egyedi méretre gyártott bejárati ajtóra van szükség.

Cégünk szabványméretű ajtókat nem, de egyedi méretű bejárati ajtókat forgalmaz. A helyszíni méret felvétellel garantálható hogy a tőlünk vásárolt bejárati ajtó probléma mentesen beépíthető, természetesen a beépítés folyamatát is mi végezzük, így nem érheti kellemetlen meglepetés.